2011. április 9., szombat

Házi vegetea

Mivel a blogomban valószínűleg többször is fogok hivatkozni rá, elsőként a házi vegeta receptjét írom le. A boltit az adalékanyagok miatt nem szívesen használom, így megörültem, amikor egy ökövásáron osztogatott füzetecskében rátaláltam erre a receptre. Házi vegetát húsleves kocka helyett is szoktam használni.

Hozzávalók:
3-4 db sárgarépa
3-4 db fehérrépa
3-4 csokor petrezselyem
½ fej keltkáposzta
1-2 fej karalábé
2-3 db paprika
2-3 db paradicsom
1-2 fej fokhagyma
3-4 fej vörös hagyma
1 kisebb fej karfiol
½ kg só

Elkészítés
A zöldségeket ledarálom egy nagy tálba, majd összekeverem a sóval. Egy éjszaka állni hagyom, utána befőttesüvegekbe töltöm.

A mennyiségek csak irányadóak egyéni ízlés szerint lehet őket variálni. A só jól konzerválja a zöldségeket, így sokáig eláll. A végső élettartalmat nem tudom megmondani, nekem van, olyan üveg, ami fél éve áll a konyhapolcon és még jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése