2011. július 16., szombat

Halászlé - egyszerűen, de nem gyorsan

A kedvesem találta ki, hogy ő bizony halászlét szeretne enni. Én nem szeretem ezt az ételt, soha nem is főztem. Útba a kozmetikushoz beugrottam a piacra halért, megérkezve a szépítkezéshez meg tanácsot kértem a halászlé megfőzéséhez. Kozmetikus elég rémisztő képet festett a halászlé főzésről, szűréssel meg passzírozással. Aztán bejelentette, hogy de végül is az egész elektromos habverővel össze is lehet turmixolni. Ez a technika recept alapja.


Hozzávalók: ( Egy 5 literes lábosban)
1/2 kg szeletelt ponty
2-3 paradicsom
1 krumpli
1 paprika
1-2 fej hagyma

fűszerpaprika
házi vegeta

Előkészítés:
A pontyot, a meghámozott krumplit, a paprikát, hagymát és a paradicsomot (igényesebbek előtte forró vízbe márthatják és lehúzhatják a héját) összevagdalom. Nagy szeletekre is jó lesz, nem kell kicsikre.

Elkészítés:
A hal felének a kivételével mindent bedobálok öt liter vízbe. Felforralom, majd kis tűzőn főzöm 2-3-4-5 (kinek mennyi ideje van) órán keresztül. Az elfőtt vizet pótolom. Miután eltelt a sok idő a kis kézi turmixgépemmel/habverőmmel összeturmixolom. Ha már jól pépesítve van, akkor visszateszem a gázra és megfőzöm benne a maradék halat.

És rám már csak az vár, hogy kiválasszam a legkevésbé gusztustalan képet és beillesszem ide.

2 megjegyzés:

  1. De jót röhögtem:) Ancsám, egyébként a halászlé a legkevésbé sem néz ki gusztustalanul, szerintem ránézésre teljesen jól sikerült!
    B****us, megint éhes vagyok...

    VálaszTörlés
  2. Pedig szerintem a halászlé elve nem néz ki jól.

    VálaszTörlés