2011. június 25., szombat

Túros palacsinta kicsit másképpen

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
cukor

9 dl tej
1 csomag túró
olaj
vaníliás pudingpor
vaníliás cukor

Elkészítés:
A pudingporból, 4 dl tejből és 4 e.k. cukorból a zacskóra leírt módon vaníliapudingot készítek. Félreteszem hűlni.
Összekeverem a maradék tejet, a lisztet, kevés cukort és sót és a tojást. Az így kapott tésztából hagyományos módon palacsintákat sütök.
A közben kihűlt pudingot összekeverem a túróval és a vaníliás cukorral. Az így kapott krémet megtöltöm a palacsintákat, amiket ezután 4-5 cm-es darabokra vágok és állítva beleteszem egy tűzálló tálba.
Még sütöm egy fél órát, aztán lehet tálalni.

2 megjegyzés:

  1. Hú, de jól néz ki! Mostanában sokat sütöttem, kicsit vissza kell fogjam magam, de egy nyugodtabb időszakban ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Ja, Borcsa voltam, de valamiért csak inkognitóban sikerült írnom.

    VálaszTörlés