Hozzávalók:
csirkecomb vagy csirkemellfilé
tej (amennyi belepi a húst)
fokhagyma ízlés szerint
só
kevés olaj
1 kis tejföl
10 dkg sajt
Elkészítés:
A csirkehúst a főzés előtti este beáztatom tejbe, amibe pár gerezd fokhagymát reszelek. Egy éjszakát nyugodtan tölthet a lében a comb/mell. Másnap kiveszem a tejből a húst, megsózom és egy enyhén kiolajozott tűzálló edénybe helyezem. A tejet leszűröm egy szűrővel és az így összegyűjtött fokhagymát és rászórom a húsra.
Még egy tejfölt kenek rá, megszórom reszelt sajttal és beteszem sütőbe. Kislángon addig sütöm, amíg szükséges. Igazából azért jobb csirkemell filével készíteni, mert azt el lehet vagdosni, így könnyebb áztatni és gyorsabban meg is sül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése