2011. szeptember 27., kedd

Cukkiknis csirke

A tegnapi csirkéből még marad egy kevés, de már elég gusztustalan volt a csontokon rajtamaradt hús. Meg volt két idényvégi, kisméretű cukkinim is, így ezekből próbáltam valami ebédet összehozni.

Hozzávalók:
maradék csirkehús
1 nagyobb vagy 2 kisebb darab cukkini
1 kis tejföl
kevés olaj
bors
szerecsendió
5-10 dkg sajt

Elkészítés:
A csirkehúst apró darabokra szelem és egy kiolajozott tűzálló edénybe helyezem. A kockákra vágott cukkinit is melléteszem. A tejfölt összekeverem sóval, borssal, szerecsendióval és kevés vízzel, ezután a ráöntöm a cukkinis csirkére. A végén reszelt sajtot szórok rá és kislángon egy órát sütöm a sütőben.

Félve teszem be a képet, mert nem néz ki jól. Ezt én állapítottam meg róla. Kaptam egy tanácsot, hogy piros paradicsomot kellene kockáznom a tetejére, meg "olyan"(????) levelet tenni rá, mint a vendéglőkben, mert úgy jól nézne ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése