Amit én csak vegyesfőzeléknek hívok, mert a finomfőzelék nagyképűen hangzik, mégha igaz is. Ahogy évekkel ezelőtt a Jutas úti Spar előtt "Fedél nélkül"-t áruló hajléktalan mondta: "Hát majd én eldöntöm, hogy finom-e."
Hozzávalók:
vegyes zöldség (általában ami van otthon, borsó, krumpli, répa, brokkoli, karfiol, kukorica stb.)
- egy nagy tejföl
- két e.k. liszt
- só
- bors
- házi vegeta
- kevés cukor
Elkészítés:
A zöldséget felteszem főni. A fűszereket (só, bors, vegeta, cukor) is beleszórom a zöldséges vízbe. Amíg fő, addig a tejfölt és a lisztet csomómentesen összekeverem. A forró vízből kiveszek egy keveset és ezt is a tejfölös masszához keverem. Aztán ezt belekeverem a főzelékbe még egyszer felforralom.
A képhez: A feltétet nem én vettem hozzá. Nem az én ötletem volt. Talán fel sem kellett volna így tenni a blogra. Én nem eszek ilyen feltéteket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése