2011. augusztus 28., vasárnap

Sajttorta

Szintén Angliában ismerkedtem meg ezzel a gyöngyszemmel. A hozzávalóknál sajnos nem nagyon tudok mennyiségeket írni, érzésre szoktam készíteni. Valamit azért megpróbálok.

Hozzávalók:
őrölt vagy házilag összezúzott keksz (kb. fél zacskó)
margarin
cukor (5-6 e.k.)
habtejszín (1 doboz)
krémsajt/reszelt sajt (2 tömb/15-20 dkg)
lekvár

Elkészítés:
A margarint egy lábosban felolvasztom, ezen megpirítom a kekszet, amit ezután egy tortaformába helyezek. A habtejszínt felverem és hozzáadom a cukrot és a sajtot. Ez egy újabb réteg lesz a tortaformában. 
Ezután 4. fokozatra kapcsolom a sütőt és a tortát egy félóráig sütöm benne. Mikor kihűlt lekvárt kenek a tetejére. Én házi készítésű almalekvárt használtam, ami remekül ment hozzá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése