2011. szeptember 4., vasárnap

Pirog

Nem sikerülnek a tésztáim. Általában elrontom őket, be kell látnom, hogy nincsen érzékem hozzá. A pirogom az, ami ehető szokott lenni. A tésztareceptet a mindmegettéről vettem. Kétféleképpen, húsosan és zöldségesen készítettem.

Hozzávalók:
a tésztához:
16 dkg vaj
50-60 dkg liszt
2 tojás
1 t.k. só
1 t.k. sütőpor
kevés tej

a zöldséges töltelékhez:
karfiol
brokkoli
1 kis tejföl
fokhagyma ízlés szerint

a húsos töltelékez:
20 dkg darált hús
olaj
2-3 kanál paradicsompüré

egyéb:
olaj

Előkészítés:
A brokkolit és a karfiolt felteszem sós vízbe főni.

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a húst, amit meg is sózok. Ha kész ráteszem a paradicsompürét. Így kész a töltelék1. Aztán a megfőtt brokkolit és karfiolt szétnyomkodom, hozzáadom a tejfölt és a lereszelt fokhagymát. Ez lesz a töltelék2. A tésztához valókat összegyúrom. Kinyújtom és  nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohár aljával korongokat vágok belőle. A korongokat kettes párokra osztom. A pár egyik tagjára ráhelyezem a tölteléket, a másik tagját kézzel kicsit kinyújtom, majd ráteszem a töltelékes korongra és a széleket összenyomkodom. Egy tepsit kiolajozok, beleteszem a pirogokat, amiknek a tetejét is megolajozom. Sütőben addig sütöm, amíg barnás nem lesz a teteje.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése